Palle Madsens historie - kærlighed til musikken

Jeg er født og opvokset i Silkeborg i 60’erne og 70’ernes frisindede årtier, hvor mulighederne var mange. Lang tid før den politiske korrekthed, krænkeklar, mobiltelefoner og SoMe.
Jeg elskede at gå på opdagelse i Farfars musikkælder, hvor stort set alle former for instrumenter var til stede. Det blev begyndelsen på en livslang kærlighed til musikken, hvor jeg startede på trompeten, men havde et godt øje til den der gamle akustiske guitar, der hang på væggen.

Da jeg først fik den i hånden var der ingen vej tilbage. Guitaren blev mit instrument, og jeg har brugt utallige timer på at lytte og lære fra mine helte – The Beatles, Eric Clapton og David Gilmore.
Allerede fra jeg var omkring de 15 år begyndte jeg at skrive sange, som jeg optrådte med i blandt andet Second Wave og Profile, og det hele kulminerede med en CD-udgivelse med duoen Soul Touch i begyndelsen af 90’erne.

Kræften gav mig musikken tilbage

”Villa, Volvo og vovse” fik mig dog til at slippe musikken i en periode, men en voldsom oplevelse fik mig tilbage på sporet igen.

I begyndelsen af 2016 gik jeg til det jeg troede var en almindelig undersøgelse, men det skulle vise sig, at der var ”nogle pletter” på scanningerne, som lægerne ikke var glade for at se. Beskeden kom uden varsel, og fik mig efterfølgende ned i et dybt hul, hvor både fysisk og psykisk stress og depression lå og lurede. Det blev starten på en mareridtsperiode, hvor jeg skulle igennem to kræftoperationer, kemobehandlinger, svære samtaler med min familie og så lige et ekstra slag da jeg pludselig mistede min lillebror efter mange års misbrug – kun 49 år gammel.

 

Havde det ikke været for min familie og min musik, så ved jeg ærlig talt ikke, hvor det var endt.

Det er ubeskriveligt at forklare, hvordan det klarede op i mit hoved, da jeg begyndte at få mine tanker ned på papir, og hvilken følelse jeg fik da jeg så det udvikle sig til personlige sange. Og det var endnu mere ubeskriveligt at beskrive hvordan jeg havde det den 24. september 2018, da jeg blev ”frikendt” af lægerne, men kort sagt gav det mig en ny energi til at skrive sange igen.

Nu er jeg heldigvis på den anden side, men det vil for altid være en periode, der ændrede mit liv og ikke mindst mine prioriteringer, der blandt andet betyder, at jeg dagligt forsøger at efterleve John Lennons kloge ord fra hans barndom om at være glad for livet (se citatet nedenfor).

Jeg håber, at vi ses et eller andet sted derude – og jeg vil glæde mig til at spille for dig.

 

Kh Palle Madsen

” When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down “Happy.” They told me I didn’t understand the assignment and I told them they didn’t understand life.”

- John Lennon